Novinka ve třídění odpadů z domácností

Město ve spolupráci se společností FCC Prostějov, s.r.o. zavádí novinku ve třídění odpadů z domácností. Nyní je možné drobný kovový odpad jako plechovky od nápojů, potravin a podobně ukládat do žlutých kontejnerů původně určených pouze pro plast či nápojové kartony.

Foto: Ilustrační obrázek

Drobný kovový odpad jsou typicky plechovky od nápojů a konzerv, kovové tuby, alobal, kovové zátky, víčka, krabičky, hřebíky, šroubky, kancelářské sponky a další drobné kovové odpady.  

"Třídící linka společnosti FCC Prostějov, s.r.o. umožňuje separaci plastů a kovů, proto zavádíme novinku ve třídění odpadů z domácností, kdy je možné drobný kovový odpad ukládat do zmíněných žlutých kontejnerů původně určených pouze pro plast. Na žluté kontejnery po městě bude doplněna samolepka s informací o možnosti ukládání kovů. Stávající šedé kontejnery určené pouze na kovový odpad zůstanou na svých stanovištích ponechány. Děkujeme občanům města, že třídí odpad. Zavedením této možnosti se zvýší množství vytříděných odpadů," uvedl 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit